Известие

Collapse
No announcement yet.

Нестабилност????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нестабилност????

имам Алфа 147 1.6 минах преден мост, но усещам нестабилност в предницата. Със скорост от около 110 започва да се люлее, а в завой с тази скорост като, че ли стой стабилна ... от какво може да бъде???

Предимно от долни шарнири и/или тампони бяга така ляво, дясно. Също от вътрешни кормилни накрайници. А може и от задницата да ти бяга предницата От всичко може да бяга общо взето. За това преди реглажа се проверява всичко.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ами от предния мост ми казаха уж, че всичко и е наред. задните тампони на долните носачи и предните биалетки са нови, но отзад в дясно нещо скърца

Comment

Първоначално публикувано от dobata1010 Покажи съобщение
        имам Алфа 147 1.6 минах преден мост, но усещам нестабилност в предницата. Със скорост от около 110 започва да се люлее, а в завой с тази скорост като, че ли стой стабилна ... от какво може да бъде???
        Започни от най елементарното, крива гума или джанта.
        A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

При несъостност на задницата,особенно зимата,колата е адски нестабилна.Провери напречни/надлъжни щанги,всичко.Щом отпред всичко е наред.....явно има друг броблем.То без реглаж няма как да се оправи..ако са ти здрави тампоните и на 6-те щанги отзад.Да,започни от най-елементарното,колегата е много прав.
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

предполагам, че няма да от гумите защото миналата седмица сложих зимните и би трябвало да са добре, минаха през баланс и т.н.

Comment

амортисьори?
              JTD 105+

Comment

със сигурност не са дали фира

Comment

От неправилен реглаж също така става. Как я чустваш колата в същност? Кога бяга предницата? Като подаваш/отпускаш газта, само при неравности преминавайки само с едното колело, усещане за прекалено голям празен ход на волана?

Comment

Първоначално публикувано от dobata1010 Покажи съобщение
                    със сигурност не са дали фира
                    и аз така си мислих докътоо не свалих задните. та след като смених задните сега вече знам че и предните са за смяна
                    JTD 105+

Comment

ами все едно има голям ход на волана, но в действителност няма защото реагира веднага. в по-ниските скорости се усеща много малко, а около 110 предницата започва да ходи усезаемо на ляво и на дясно, а интерсно в завой стой стабилна.

Comment

помна че и моята беше така, но като взех нови гуми и сложих лятите джанти (15ки) се оправи. преди беше с 185/65/15 с железни джантти.
                        JTD 105+

Comment

Няма как да се каже от тук. Иди на друго място на реглаж, но преди реглажа да ти проверят всичко по ходовата част. Най-вече задните напречни щанги, предни долни носачи и кормилни накрайници. Нали и всичко друго , но на това да се обърне внимание най-вече.

Comment

ок, мерси за инфото. утре ще я закарам някъде другаде да я видят

Comment

Ако се е появила нестабилността на висока скорост след реглажа аз залагам на "събрана" предница плюс луфт във вътрешна кормилна щанга.Пиши като я оправиш какво е било.

Comment

Working...
                              X